Biskupství brněnské

Televize Noe otevírá brněnské studio

Ilustrace
10.11.2006
Samostatný televizní program pod názvem TV Noe se šíří denně od 8 do 12 a od 18 do 24 hodin již půl roku. „Televize dobrých zpráv“, jak je svými tvůrci charakterizována, uvádí při této příležitosti do provozu regionální studio NOE BRNO. Brno: Místnosti nového brněnského studia TV Noe na Barvičově ulici, pronajaté a rekonstruované Biskupstvím brněnským, požehná v pátek 10. listopadu 2006 brněnský generální vikář Jiří Mikulášek. Studio Tv Noe zahájí nejprve dabingem převzatých cizojazyčných filmů, později je plánováno natáčení samostatných pořadů; zařízení je zároveň připraveno tak, aby bylo možné ze studia vysílat přímo – živě.

V dalších krocích plánuje držitel licence k televiznímu vysílání - Telepace s.r.o.- dokončit budování obdobného studia v Praze. Jak v Brně, tak v Praze využije Telepace výhodně sdílení kancelářských prostor, pracovníků a zkušeností s Radiem Proglas. Chystá se též spuštění provozu teletextu; ten je v době, kdy je téměř každý televizor vybaven k jeho příjmu, jedním z nejpohotovějších médií.

Televize Noe se sídlem a hlavními studii v Ostravě zahájila vysílání cestou satelitního digitálního vysílání známého pod zkratkou DVB-S 10. května 2006 poté, co od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání neobdržela licenci k digitálnímu vysílání zemskému (zkratka DVB-T). Signál TV Noe je ovšem šířen kromě základního způsobu DVB-S přes satelit Astra 3A také prostřednictvím mnoha televizních kabelových sítí v České republice i na Slovensku, dále pomocí internetu a pro Prahu a Střední Čechy také experimentálně v multiplexu B systému DVB-T. Jejich seznam a další informace najdou zájemci na adrese www.tvnoe.cz.

Pokračuje také úsilí o vstup k některému z operátorů poskytujících vysílání „televize po drátech“ – IPTV. Vysílání TV Noe je dostupné některým z vyjmenovaných způsobů prakticky všem obyvatelům naší země, Slovenska i mnoha evropských zemí.

Nekomerční TV Noe staví na křesťanských hodnotách, financována je z dobrovolných příspěvků diváků, ze sponzoringu a z grantů. Nízkorozpočtový provoz televize těží mimo jiné z propracované spolupráce s tuzemskými jednotlivci, a zejména ze stále se rozvíjející výhodné výměny pořadů mezi obdobnými subjekty v Evropě i ve světě.

Kontakt:
Ing. Petr Kudela, kudela@telepace.cz, mobil 606 664 610
P. Leoš Ryška, ryska@telepace.cz
www.tvnoe.cz
info@tvnoe.cz

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality