Biskupství brněnské

Předání funkce hlavního kaplana Armády České republiky

Ilustrace
26.9.2006
Slavnostní akt předání funkce hlavního kaplana Armády České republiky proběhne v kostele sv. Jana Nepomuckého v Praze na Hradčanech 26. září v 15.00 hodin. Praha: Za účasti hlavních představitelů resortu Ministerstva obrany České republiky, Ekumenické rady církví a České biskupské konference proběhne ekumenická bohoslužba ve vojenském kostele sv. Jana Nepomuckého v Praze na Hradčanech. Slavnostní akt předání funkce hlavního kaplana Armády České republiky se uskuteční po skončení bohoslužby v reprezentačních prostorách Arcibiskupského paláce v Praze na Hradčanech.

Římskokatolického kněze Tomáše Holuba k 1.10. vystřídá ve funkci Jan Kozler, duchovní Církve československé husitské.

Tomáš Holub (1967), historicky první vojenský kaplan AČR, se v letech 1996-1997 účastnil zahraniční mise českých jednotek IFOR v Bosně a Hercegovině. Ve funkci hlavního kaplana AČR působil od roku 1998.

Jan Kozler (1976) byl prvním duchovním své církve vyslaný do služby vojenského kaplana AČR a současně také nejmladším vojenským kaplanem u nás. Absolvoval základní vojenskou službu u Hradní stráže, kam v roce 2002 nastoupil do funkce vojenského kaplana.

V současné době pracuje v AČR devatenáct vojenských kaplanů, z toho třináct z Církve římskokatolické, dva z Církve československé husitské, tři z církve Českobratrské evangelické a jeden z Církve adventistů.

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality