Biskupství brněnské

Tajemství víry nebo tajemné síly?

Ilustrace
20.3.2006
"Tajemství víry nebo tajemné síly?" V "Noční lince" Radia Proglas v pondělí 20. března od 23 hodin můžete s reverendem Jaroslavem Kratkou přemýšlet o tom, jak lehce lze sejít z cesty víry na cestu pověr a okultismu.Brno: Pražské vydání "Magdazínu" přinese ve středu 22. 3. v 9.30 hodin besedu na téma Jak se vyrovnat se ztrátou blízkých po dopravních nehodách.

Besedovat budou s moderátorkou Janou Beránkovou Dagmar Tisovská, Zdenka Vencálková, Jana Běhanová a P.Jiří Kalaš. S emeritním litoměřickým biskupem Josefem Kouklem budeme hovořit o jeho účasti a zkušenostech na poli česko-německé spolupráce dříve i nyní. Relace "Živý kraj" je připravena ve středu 22. 3. ve 22.00 hodin (repríza v pondělí 27. 3. v 9.30 hodin).

Sobota 25. března bude Dnem modliteb za úctu k počatému životu a nenarozené děti. "Evropský magazín" se proto ve čtvrtek 23. 3. krátce po 15. hodině zaměří na ochranu života v Evropské unii. Jak se otázka interrupcí řeší na evropské úrovni, jaký prostor dostávají ochránci života při legislativních diskusích? Má Evropská unie pravomoci ovlivnit zákony o umělých potratech a měla by ji mít? Tyto otázky zkusíme zodpovědět se zástupci českého Hnutí pro život a dalšími hosty. Magazín připravuje Kateřina Lapčíková.

Říká se, že každý něčemu věří a u křesťanů víru každý jaksi automaticky předpokládá. Jak ale zabránit zvyku a rutině? Co je to vlastně víra? O tom si v pořadu TWR "Na sobotní frekvenci Proglasu" bude s kazatelem Bratrské jednoty baptistů Nickem Licou povídat Kateřina Hodecová. Poslouchejte 25. 3. od 8.00 hodin.

Výklad cyklu "Katechismu katolické církve" pokračuje v neděli 26. 3. v 10.30 hodin tématem Vyznání víry - Vstal z mrtvých, Vstoupil na nebesa, sedí po pravici Otce.

Nejtěžší umění je umění odpouštět, říká bývalý politický vězeň a člen výboru Konfederace politických vězňů u nás Leo Žídek. Jaroslav Kratka ho pozval k rozhovoru v pořadu "Křesťan a svět" v neděli 26. 3. v 17.00 hodin.

Program Radia Proglas mužete naladit na frekvencích 88,7 FM z Tábora; 89,5 FM z Písku; 90,6 FM ze Svatého Hostýna; 92,3 FM z Ceských Budejovic; 93,3 FM z Pradedu; 96,0 FM z Príbrami-Drahlína; 96,4 FM z Trebíce; 97,9 FM z Ještedu; 100,6 FM z Velkého Mezirící; 104,0 FM ze Ždáru nad Sázavou; 104,2 FM z Valašských Klobouk; 105,7 FM z Uherského Brodu a 107, 2 FM ze Znojma 107,5 FM z Brna a Nových Hradu. Vysílání rádia mužete najít také v nabídce kabelových spolecností po celém území naší vlasti, naladit prostrednictvím Internetu nebo skrze satelit. Pokud chcete znát podrobný program vysílání Proglasu, hledejte na internetových stránkách Radia Proglas.

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality