Biskupství brněnské

Ke schválení zákona umožňujícího registrované partnerství osob stejného pohlaví

Ilustrace
15.3.2006
Stanovisko předsedy Rady pro rodinu České biskupské konference brněnského biskupa Vojtěcha Cikrleho k dnešnímu přijetí zákona umožňujícího registrované partnerství osob stejného pohlaví.Brno: Na dnešní schválení zákona (pro jeho přijetí hlasovalo 101 ze 177 přítomných) reagoval brněnský biskup Vojtěch Cikrle, který je v rámci České biskupské konference pověřen vedením Rady pro rodinu:

„Schválení zákona umožňujícího definovat a právně upravit soužití dvou osob stejného pohlaví zatím v žádné zemi nepřineslo zřetelné uklidnění veřejných sporů, které jak diskuse o praktických otázkách života osob s odlišnou sexuální orientací, tak diskuse o charakteru homosexuality provázejí.

Naopak následující vývoj potvrdil, že nové požadavky sledují více odstranění výlučnosti a společenské podpory pro manželství muže a ženy, než řešení praktických otázek života osob se změněnou sexuální orientací a dalších souvisejících problémů.

K dnešnímu schválení zákona umožňujícího registrované partnerství osob stejného pohlaví bych dodal jen jedno: rozhodnutí demokratické není zárukou toho, že jde o rozhodnutí správné. Jsem přesvědčen, že toto rozhodnutí správné není.“

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality