Biskupství brněnské

Vánoční koncert Vojenského uměleckého souboru Ondráš v Brně

Ilustrace
26.12.2004
Pod záštitou brněnského biskupa Vojtěcha Cikrleho a velitele Společných sil Armády České republiky generálmajora Ing. Josefa Sedláka se 26. 12. 2004 v 16.00 hod. v katedrále sv. Petra a Pavla v Brně koná pod názvem Radostná novina vánoční koncert u příležitosti 50. výročí Vojenského uměleckého souboru Ondráš (dříve VSPT Jánošík).Brno. Armáda České republiky, Folklorní sdružení Jánošík Brno a Vojenský umělecký soubor Ondráš uvádějí 26. 12. 2004 v 16.00 hod. v katedrále sv. Petra a Pavla v Brně vánoční koncert pod názvem Radostná novina u příležitosti 50. výročí Vojenského uměleckého souboru Ondráš (dříve VSPT Jánošík).

Účinkovat bude patnáctičlenný orchestr lidových nástrojů VUS Ondráš se svými sólisty, dívčí pěvecký sbor a dětští sólisté.Koncert je programově rozdělen do čtyř dějových oddílů: Zvěstování a advent,. Pastýři u jeslí,. Koledování a Půlnoční tajemství.

Vedle tradičních koled či ukázky z lidové vánoční hry Betlémáři zazní i některé klasické komorní skladby, ať již v podání celého orchestru, či smyčcového kvartetu. Spojovacím prvkem jednotlivých částí koncertu bude čtení úryvků z Bible kralické v podání Ladislava Lakomého.

Námět a scénář : Martin Kovář, Martin Krajňák, režie : Čestmír Komárek.
Vstup volný, další informace: http://vusondras.cz.

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality