Biskupství brněnské

Druhý hospic na území brněnské diecéze byl otevřen v Brně

Ilustrace
3.5.2004
V pondělí 3. května v 15.00 hodin slavnostně otevřelo občanské sdružení Gabriela v prostorách Konventu sester alžbětinek na Kamenné ulici v Brně Hospic sv. Alžběty.Brno: K Domu léčby bolesti s hospicem sv. Josefa v Rajhradě u Brna, který s kapacitou cca 50 lůžek před pěti lety otevřela Diecézní charita Brno, přibylo na území brněnské diecéze další zařízení, jehož cílem je péče o nemocné v posledním stadiu nevyléčitelného onemocnění. Hospic sv. Alžběty s kapacitou deseti lůžek otevřelo v moravské metropoli Občanské sdružení Gabriela. Snahou odborného týmu je zaměřit veškerou péči a léčbu na to, aby pacienti mohli trávit poslední období svého života bez nesnesitelné bolesti a utrpení, podle možností také v blízkosti svých nejbližších. Během roku by se měl brněnský hospic rozrůst o dalších šest lůžek.

Od začátku letošního roku je na Kamenné ulici otevřena hospicová telefonní poradna určená pro příbuzné a blízké osoby nevyléčitelně nemocných pacientů, o které pečují v domácím prostředí. Pro lepší podporu těchto rodin působí ve spolupráci s poradnou rovněž půjčovna zdravotnických a ošetřovatelských pomůcek a přístrojů. Kontakty: MUDr. Viola Svobodová, vedoucí lékař Hospice sv. Alžběty, tel. 777129965.

Nestátní zdravotnické zařízení Hospic sv.Alžběty a Hospicová poradna a půjčovna pomůcek, Kamenná 36,639 00 Brno, tel.: 543 214 761, mobil:777 883 639, osgabriela@seznam.cz.

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality