Biskupství brněnské

Strom splněných přání

Ilustrace
8.12.2003
V pondělí 8. prosince v 10.00 hod. byla v kavárně Obchodní Galerie na Orlí ulici v Brně zahájena tiskovou konferencí sbírka ,,Strom splněných přání", kterou pořádá Oblastní charita Brno ve spolupráci s Obchodní Galerií Orlí, Českým rozhlasem Brno a deníkem MF Dnes.Brno: Sbírka Strom splněných přání proběhla v Obchodní Galerii Orlí poprvé před několika lety a v současné době patří již k tradičním vánočním akcím. Díky ní se plní vánoční přání dětem a mladým lidem s mentálním postižením a autismem. Letošní výtěžek sbírky bude použit na podporu dvou projektů, a to na ,,Chráněné bydlení sv. Michaela " pro lidi s mentálním postižením a autismem a denní stacionář pro děti s mentálním postižením a autismem ,, Effeta". U nazdobeného vánočního stromečku, který jako každoročně poskytne Obchodní Galerie Orlí, budou studenti - dobrovolníci z Cyrilometodějské střední pedagogické školy a gymnázia na Lerchově ulici v Brně podávat kolemjdoucím informace o sbírce samotné, ale podle jejich zájmu také o uvedených projektech. Každý dárce si může utrhnout některé z přáníček klientů přímo z vánočního stromu, který bude stát v pasáži Obchodní Galerie Orlí. Klienti vyrobili přáníčka sami, za pomoci asistentů a jejich přání bývají velice skromná. Týkají se většinou věcí, které jsou potřeba k jejich pracovní terapii, například pastelky, barvy, výkresy, stavebnice, různé hudební nahrávky a jiné. Pro ty, kteří budou chtít přispět raději finanční částkou bude na místě připravená zapečetěná pokladnička.

Sbírka ,, Strom splněných přání” bude probíhat v termínu od 8. prosince do 22. prosince 2003.

A ještě několik slov o obou projektech:

,,Chráněné bydlení sv. Michaela” – pro lidi s mentálním postižením a autismem. Klienti chráněného bydlení pečují o své byty, které mají podobu standardního bydlení v městské zástavbě. V každém bytě pracují osobní asistenti, kteří pomáhají klientům v každodenních životních situacích.

,,Effeta” – denní stacionář pro děti a mladé lidi s mentálním postižením a autismem, případně kombinovanými vadami. V současné době dvě střediska – Pracovní terapie a Denní pobyt. Výchovné a vzdělávací programy zahrnují mj. různé druhy terapií, plavání vycházky do přírody, klubovou činnost. Pořádá výstavy, přednášky, konzultace pro odbornou i laickou veřejnost.

Další informace:Michaela Cyprová, Oblastní charita Brno, tel. 545 210 672.

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality