Biskupství brněnské

V Přerově byli vysláni ke službě v Armádě ČR tři kaplani

Ilustrace
12.11.2003
Ve středu 12. listopadu v 18.00 hod. byli při ekumenické bohoslužbě vyslání pověřeni k duchovní službě Armády České republiky tři noví vojenští kaplani.Přerov: P. Mgr. Miroslav Jordánek, OPraem. z kláštera Strahov, P. Mgr. Jaroslav Kníchal z olomoucké arcidiecéze a P. Mgr. Petr Fiala z ostravsko-opavské diecéze byli ve středu 12. listopadu v kostele sv. Vavřince v Přerově vysláni ke službě v Armádě ČR do funkce vojenských kaplanů.

Do služby byli vysláni předsedou České biskupské konference arcibiskupem olomouckým Janem Graubnerem a předsedou Ekumenické rady církví, přítomen byl i biskup ostravsko-opavský František Lobkowicz, strahovský opat Michael Pojezdný, zástupci ekumeny a velitelé vojenských útvarů, kam kaplani nastupují: ke 4. brigádě rychlého nasazení v Havlíčkově Brodě nastoupí Miroslav Jordánek, k 7.mechanizované brigádě do Kroměříže Jaroslav Kníchal a do Vycvikového středisko logistiky v Opavě Petr Fiala.

Celkový počet vojenských kaplanů v naší armádě je v současné době 17, ale odchodem Mgr. Jana Macha do zálohy k 1.12.2003 se sníží na 16. V rámci současné reformy ozbrojených sil se počítá s celkovým počtem 20 kaplanů.

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality