Biskupství brněnské

Inaugurace Velitelství pro výcvik a tvorbu doktrín ve Vyškově

Ilustrace
31.3.2003
Slavnostní inaugurace Velitelství pro výcvik a tvorbu doktrín proběhla v pondělí 31. března od 14.00 hodin v areálu vojenských škol ve Vyškově.Vyškov: Za účasti ministra obrany Jaroslava Tvrdíka, náčelníka Generálního štábu Armády České republiky Pavla Štefka, brněnského biskupa Vojtěcha Cikrleho, který je při ČBK pověřený péčí o duchovní službu v armádě, a dalších významných představitelů armády i společenského a politického života se v pondělí 31. března od 14.00 hodin uskutečnila ve Vyškově slavnostní inaugurace Velitelství pro výcvik a tvorbu doktrín, jednoho z klíčových velitelství Armády ČR.

Hlavním úkolem nového velitelství, v jehož čele stojí brigádní generál Jiří Halaška, je základní specializovaný výcvik uchazečů o práci vojenského profesionála, kteří se zde mají v různých kurzech jednotlivých útvarů připravovat a zdokonalovat pro své povolání, a dále kurzy pro praporčíky i důstojníky. Druhým úkolem střediska, který je v názvu obsažený slovy "tvorba doktrín", je zpracovávání základních pravidel, podle kterých mohou probíhat válečné operace.

Přímo na velitelství ve Vyškově by měli od 1.7.2003 působit dva vojenští kaplani, další dva již pracují ve výcvikových střediscích, která jsou generálu Halaškovi podřízena.

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality