Biskupství brněnské

Oslava Dne zasvěceného života v Brně

Ilustrace
1.2.2003
Oslava Dne zasvěceného života v brněnské diecézi proběhla v Brně v sobotu 1. února od 9.30 hodin.Brno: Setkání řeholníků, řeholnic a osob zasvěceného života v brněnské diecézi s biskupem Vojtěchem Cikrlem zahájila v sobotu 1. února v 9.30 hodin v katedrále sv. Petra a Pavla přednáška P. Miloslava Kabrdy SDB, který působí v brněnské farnosti při kostele sv.Augustina a každou neděli od 9.00 hodin jej mohou posluchači slyšet také v přímém přenosu bohoslužby na vlnách Radia Proglas. Po přednášce následovala v 10.00 hodin pontifikální mše, při které řeholnice, řeholníci a další zasvěcené osoby obnovili svou ochotu a připravenost ke službě Bohu a bližním.

Již tradičně byla součástí oslavy Dne zasvěceného života možnost vzájemného sdílení a přátelského posezení v prostorách biskupství při malém občerstvení.

V brněnské diecézi působí 16 mužských a 20 ženských řeholí. Nejdéle působícím mužským řádem jsou benediktini, kteří v roce 1998 oslavili 950 let od příchodu do Rajhradu. Nejstarší ženskou řeholí v diecézi jsou cisterciačky, jejichž klášter Porta coeli v Předklášteří u Tišnova byl založen v roce 1233.

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality