Biskupství brněnské

Benefiční koncerty pro hospic

Ilustrace
15.12.2002
V adventní (15. prosince) a vánoční (25. prosince) době se v Brně konají dva velké benefiční koncerty duchovní hudby na podporu činnosti Domu léčby bolesti s hospicem sv. Josefa v Rajhradě u Brna.Brno: Adventní koncert pro hospic v podání smyčcového kvintetu a Brněnského filharmonického sboru Beseda brněnská se sólisty Magdou Kloboučkovou - soprán a Davidem Postráneckým - varhany, při němž zazní 7 skladeb a kantát Johanna Sebastiana Bacha, Georga Friedricha Handela a Antonia Stradely, se koná třetí neděli adventní 15. prosince v 17. hodin v kostele sv. Michala na Dominikánském náměstí v Brně.

Vánoční koncert pro hospic, na kterém v podání Brněnského filharmonického sboru, Dómského smíšeného sboru a orchestru katedrály sv. Petra a Pavla pod vedením dirigenta Petra Kolaře zazní Česká vánoční mše Jana Jakuba Ryby "Hej, mistře", pastorela "Housle zněte" a "Milí synáčkové", je připravený na Hod Boží Vánoční ve středu 25. prosince v 19.30 hodin do katedrály sv. Petra a Pavla v Brně.

Celkový výtěžek z darů a vstupného bude použit na úhradu léků a zdravotnického materiálu pro klienty hospice. Záštitu nad koncerty převzala Anna Šabatová, zástupkyně Veřejného ochránce práv.

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality