Biskupství brněnské

Miles Jesu děkovali

Ilustrace
12.4.2002
Letos, v den slavnosti Zjevení Páně, byl katolický laický institut Miles Jesu schválen římským vikariátem jako Církevní rodina zasvěceného života diecézního práva. Při této příležitosti slavil v lateránské bazilice sv. Jana děkovnou bohoslužbu kardinál Lopes Truchillo.V brněnské katedrále sv. Petra a Pavla v pátek 12. dubna 2002 v 17.30 hodin sloužil mši generální vikář brněnské diecéze Jiří Mikulášek. V brněnské diecézi komunita Miles Jesu působí od roku 1991.

Miles Jesu bylo založeno v roce 1964 španělským misionářem z řádu Claretianů Paterem Alphonsem Maria Duranem .V době založení Miles Jesu pracoval Pater Duran jako duchovní správce známého exercičního hnutí Cursillo ve státě Arizona , USA. Spolu s architektem Ing. Pulem Murphym a dalšími zakládajícími členy založil komunitu mladých mužů, kteří se rozhodli plně odevzdat svůj život Bohu. Zasvěceni Bohu soukromými sliby, pokračovali ve svém působení uprostřed světa skrze své profesionální zaměstnání. Komunita byla oficialně schválena nejprve na diecezní úrovni. Postupně se Miles Jesu začalo šířit mimo hranice USA a přibyla také jeho ženská větev.

V současné době působí téměř tisícovka členů Miles Jesu na čtyřech kontinentech, ve 14 zemích, mimo jiné v Indii, Nigerii a na Ukrajině (v Řeckokatolickém obřadu).
Hlavním zaměřením Miles Jesu je formace laiků, pomoc mládeži v životní orientaci, pomoc chudým a nemocným v nejchudších zemích světa. Členy Miles Jesu jsou katoličtí věřící všech životních stavů: svobodní se závazkem celibátu, kněží, a ženatí muži a vdané ženy.

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality