Biskupství brněnské

Dar mládeže Svatému otci Benediktu XVI. ve Staré Boleslavi

Ilustrace
Mladí lidé České republiky připravují pro papeže Benedikta XVI. dva dárky. První symbolický dar je fotokniha ze života mladých křesťanů v České republice. Budou v ní shromážděny fotografie z diecézí, komunit a řádů a také z velkých celostátních setkání mládeže, která pořádá Sekce pro mládež ČBK.

Druhý dar je spojen s myšlenkou konkrétního projevu křesťanské lásky (solidarity). Jak říká R.D. Roman Kubín, vedoucí Diecézního centra mládeže brněnské diecéze:

„Na setkáních mládeže se vždy nějakou formou vybírá na potřebné lidi – ať již při bohoslužbě (Žďár nad Sázavou 2002 – sbírka pro postižené povodněmi) nebo při benefičních koncertech (Tábor 2007 – sbírka „Pro Haiti“; ActIv8 Velehrad 2008 – sbírka „Pro Ukrajinu“). Letos chceme povzbudit mládež ke skutku křesťanské solidarity, aby věnovala papeži dar na podporu jeho charitativních a misijních projektů v Africe. Proto vyhlašuje Sekce pro mládež ČBK veřejnou sbírku na tento účel s názvem „Pro Afriku“. Uvědomujeme si totiž, že ve srovnání s mladými lidmi z Afriky, kteří se s papežem setkali v Angole v březnu tohoto roku, jsme nesmírně bohatí, a chceme aspoň malým příspěvkem podpořit ty, kdo ve třetím světě trpí velkou chudobou. Vybízíme mladé lidi k postnímu úsilí: když si něco odepřou, ušetřenou částku mohou věnovat mladým v Africe.

Pro srovnání: Návštěva kina dnes stojí 80-150 Kč, přitom v Africe stačí 100 Kč na půl roku na nejnutnější jídlo pro jedno dítě.

Je možné si odepřít zmrzlinu, nějakou sladkost, ... vynalézavosti se meze nekladou.“

Příspěvky mohou mladí lidé sbírat mezi sebou ve farnostech a darovat pak prostřednictvím svých Diecézních center mládeže nebo poslat přímo na zvláštní účet této sbírky: 2102316603/2700. Při zaslání vyšší částky - nad 1000 Kč - na požádání (email svetnickova@cirkev.cz) zašleme potvrzení o daru.

Podrobnosti na www.navstevapapeze.cz a www.navsteva-papeze.signaly.cz.

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality