Biskupství brněnské

Internetové stránky k návštěvě papeže Benedikta XVI. v ČR

Ilustrace
Na tiskové konferenci konané při příležitosti zasedání České biskupské konference dne 22.4. 2009 v Praze, byly představeny oficiální internetové stránky www.navstevapapeze.cz, které mají sloužit k informování veřejnosti o připravované návštěvě papeže Benedikta XVI. v České republice. Heslo papežské návštěvy zní: Láska Kristova je naší silou.Přestože termín ani další informace o konání a průběhu návštěvy Svatého otce v naší zemi nejsou ještě oficiálně potvrzeny, zahájili čeští a moravští biskupové v neděli 19.4.2009 duchovní přípravu k této velké události. Ve všech kostelích naší země byl čten jejich pastýřský list (jeho znění najdete na výše uvedených internetových stránkách), byla představena brožura k duchovní přípravě a vyhlášena sbírka, která proběhne v kostelích při bohoslužbách tuto neděli. Její výtěžek má pomoci k finančnímu zajištění papežské návštěvy.

Brožurka, která má v podtitulu, že nabízí modlitby, myšlenky a inspirace, má být k dostání v prodejnách křesťanské literatury a na brněnském biskupství. Cena je 30 Kč. Nabízí vstupní informace o návštěvě a uvádí do její přípravy. Představuje rovněž význam a hlavní plánované body papežské návštěvy, předkládá informace o Jozefu Ratzingerovi, dnes papeži Benediktu XVI., a další zajímavosti.

Na stránkách je rovněž uvedena informace o tom, že se k návštěvě Benedikta XVI. budou vydávat zlaté a stříbrné pamětní mince s papežovým portrétem a vyobrazením sv. Václava, světce a patrona českých zemí. Půjde o výjimečné a nepočetné kolekce.

Oficiální informace o termínu a programu návštěvy Benedikta XVI. v ČR, resp. v Brně by měl Vatikán sdělit koncem května nebo začátkem června.

Pro Brno by šlo o jedinečnou událost v dějinách města, ale i brněnské diecéze, která byla založena 5.12.1777 a dosud na jejím území žádný papež nepobýval.

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality