Biskupství brněnské

Cyklus seminářů Centra pro rodinu: Puberta

Ilustrace
Čas dospívání dětí představuje pro rodiče nelehké období, na které se nelze nijak zvlášť připravit. Začíná už v 11 – 13 letech a na tento „běh na dlouhou trať“ neexistuje jednoduchý návod, jediná správná výchovná metoda. Možnost získat informace, povzbuzení a radu, prostor pro sdílení a vyjádření svých obav a pochybností rodičům dodává potřebnou sílu a chuť provést děti tímto obdobím co nejlépe. Centrum pro rodinu v Brně pořádá cyklus seminářů, které probíhají v dané termíny vždy od 17.00 do 19.00 hodin v přednáškovém sále CRSP, Josefská 1, Brno. Telefon: 542 217 464, 542 217 465

13.3. Aby věděli, že je máme rádi – manželé B. a J. Horští
Už nejsou malé děti, ale o to víc potřebují vědět, že jsou milováni a přijímáni. Dospívající děti touží po blízkosti rodiče a po rodičovské lásce, ale mnoho z nich právě v pubertě trpí pocitem nepřijetí a nepochopení ze strany svých rodičů. Jak jim mohou rodiče dát najevo svoji blízkost, ujistit je o své lásce a tak společně snáze projít tímto tak složitým obdobím?

27.3. Jak mluvit s puberťákem? – Mgr. Jindra Wojtková
Umění správně komunikovat se učíme již od mládí, ale přesto mnozí mluvit jasně a jednoznačně s druhými neumí. Především ve vztahu s dospívajícími, kteří vše prožívají velmi emotivně a přecitlivěle, může být zdrojem mnoha nedorozumění a problémů nedostatečná nebo špatná komunikace. Jak s odrostlými dětmi mluvit, aby nás slyšely a jak jim naslouchat, aby se nám svěřily a cítily se přijímané?

3.4. Odvaha mít autoritu – Mgr. Milena Mikulková
Pojem autorita máme často spojen s pojmem nadvláda, ovládání, strach, bezmoc. Jaký je skutečný význam autority pro děti v době puberty ? Jaký vliv má na rozvoj svobody, kázně? Jak můžeme i v tomto věku autoritu dosáhnout a udržet? Jak se projevuje narušená autorita, z čeho pramení a k čemu vede? Jak optimálně pracovat s vlastní autoritou v rámci výchovy dospívajících dětí ?

17.4. Být průvodcem – PhDr. Alena Zemanová
Jak dětem předávat důležité hodnoty, jak s nimi mluvit o citlivých tématech, jako jsou drogy, sexualita, jak u nich pěstovat otevřenost, odvahu a zároveň zodpovědnost za své činy? Mnozí rodiče, kteří chtějí být svým dětem dobrými průvodci složitým obdobím dospívání, hledají na tyto a podobné otázky odpověď. Hledají způsob, jak svým dětem citlivě pomoci v procesu zrání, uvědomování si sama sebe, hledání vlastní identity.

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality