Biskupství brněnské

Vánoční variace biskupa Cikrleho

Ilustrace
Brněnský biskup Vojtěch Cikrle napsal knihu Vánoční variace. Kniha vychází v těchto dnech v Karmelitánském nakladatelství a obsahuje biskupova adventní a vánoční zamyšlení, která doplňují fotografie. Praha (tisková zpráva ČBK): Čtenáře této knihy budou adventem provázet slova a postoje proroků, kteří v průběhu dějin cítili vůni chleba nabízeného Bohem. Věřící člověk by měl zahlédnout Boží obdarování, které bude znamením, že dojde do Betléma, kde Bůh sám utiší každý hlad. Úvahy biskupa Vojtěcha Cikrleho slouží jako inspirace pro každého, kdo jde duchovní cestou.

Ukázky z knihy:
"Pod stromeček všem přeji ne množství krásně zabalených dárků, ale dar síly k odpuštění a smíření, čas pro naslouchání druhým, zejména starým a nemocným.

Přeji odvahu k nasazení všech vlastních schopností, talentů i vynalézavosti pro to, aby se ten druhý dokázal usmát a znovu pocítil, že ho má někdo rád a že o něho stojí.

Přeji všem odvahu k přijetí Božího Syna, který přišel na tuto zem právě proto, aby byl s námi a pro nás; aby nás obdaroval tím, co nám nikdo jiný dát nemůže." (str. 23)

"Boží láska úžasně obdarovává právě tím, co je v lidských očích tak nepatrné a bezmocné." (str. 39)

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality