Biskupství brněnské

Živá teologie – Spirituální dimenze člověka

Ilustrace
Masarykova univerzita ve spolupráci s Biskupstvím brněnským a sdružením Hippokrates pořádá v rámci Univerzity třetího věku kurz, který poskytuje příležitost k hlubšímu poznání vybraných otázek teologie i dalších oborů pojednávajících o duchovním rozměru člověka.Kromě témat biblických, věroučných a morálních se bude hovořit také o poslání křesťana v současné společnosti. Přednášejí pedagogové Cyrilometodějské teologické fakulty UP v Olomouci (Dr. Štěpán Filip, Dr. Eduard Krumpolc, Dr. Stanislav Pacner, prof. Květoslav Šipr), Masarykovy univerzity (prof. Jana Nechutová, prof. Vladimír Smékal, prof. Augustin Svoboda, prof. Jiří Šrámek aj.) a externisté (Mons. Vojtěch Cikrle, Dr. Stanislav Drobný, Mgr. Jiří Kaňa, Mons. Jiří Mikulášek).

Studia se mohou zúčastnit absolventi kterékoli střední školy s maturitou, pokud dosáhli věkové hranice rozhodné pro přiznání starobního důchodu anebo se jí přiblížili. Absolvování střední školy může být prominuto. Studium je zaměřeno na sebevzdělání a zlepšuje předpoklady pro mimopracovní aktivity. Zápočet se uděluje za účast, podle vlastního rozhodnutí studenti mohou a nemusí skládat kolokvia.

První ročník druhého tříletého cyklu začíná v říjnu 2007, bude probíhat vždy odpoledne v zařízení MU v centru Brna a zahrne celkem 18 dvouhodinových přednášek. Počet účastníků je omezen a je proto vhodné, aby se zájemci přihlásili co nejdříve.

Přihlášku lze zaslat nejlépe e-mailem na adresu , příp. poštou (Hippokrates, Míčkova 59, 614 00 Brno) nebo telefonicky 548 527 262.

Přihláška (formát RTF)

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality