Biskupství brněnské

Odchyť si svého prváka! a jiné akce VKH v Brně v říjnu 2007

Ilustrace
Akce: Odchyť si svého prváka!! Na své fakultě si všímej prváků s prvky křesťanství (křížek, desátek růžence,..). Najdeš-li jej, už jej nepouštěj!! Oslov ho a nabídni mu společné slavení eucharistie na pondělních mších a spoustu kamarádů křesťanů – vysokoškoláků.

DanceRevo

Chtěli bychom Vás všechny opět pozvat na Dancerevo. Tato tradiční (nejen) taneční akce proběhne letos opět v Semilassu, tentokrát 13. října. V 18:30 začíná rocková mše v kostele v Králově Poli, kde zahraje SBM. Poté na vás čeká zábavný program v Semilasse.

Samozřejmostí je bohatý program a spousta dobré muziky- hrají Djs B2,Jura a Kucci. A kdo přijde do 20.30 hodin má nápoj zdarma.

Již příští týden po studentské mši svaté máte jedinečnou příležitost zakoupit si v vstupenky v předprodeji za zvýhodněnou cenu. Předprodej bude probíhat na SC.

Více si můžete přečíst na http://elpis.katolik.cz/dancerevo/

Setkání věřících informatiků

Akce se bude konat 2. října 2007 v Brně od 20:00. Podrobnosti na www.signaly.cz -> akce.

Vernisáž Galerie SC Ve čtvrtek 4. října v 18 hodin se uskuteční první vernisáž Galerie Studentského centra v tomto semestru. Různé tóny šedé, do kterých se prostor galerie zahalil na úvod nového akademického roku, vystřídají pestrobarevné obrazy a experimentální fotografika autorské dvojice Mirka Moksha a Roman Ravin z brněnského Křišťálového kabinetu. Na výstavu „Kouzlo barev“ jsou srdečně zváni nejen všichni příznivci tohoto netradičního umění barev, ale také – a především – ti, kteří by se o něm teprve rádi něco dozvěděli.

Knihovna SC

Hledá se nový zájemce o správu knihovny SC. Informovat se můžete přímo na SC nebo e-mailu současné knihovnice ( www.katolik.cz/vkhbrno/rada.php)

Příprava na svátosti

Od 15.10.2007 je možné se připravovat na svátosti (křest, biřmování). Kontakt na SC (Kozí 8)

Hlídání dětí

Na nástěnce SC můžete najít kontakty na osoby, které by potřebovaly výpomoc (hlídání dětí, práce s postiženými a starými lidmi)

Dny důvěry ve Zlíně O víkendu 19. – 21. října se budou konat Dny důvěry ve Zlíně, které jsou pořádány v rámci poutě důvěry na zemi, realizované ekumenickou komunitou Taize. Jedná se o vůbec první Dny důvěry v České republice, kterých se zúčastní dva bratři z komunity Taize a na jejichž programu budou kromě společných modliteb také různé semináře (jeden z nich bude např. věnován prezentaci hnutí Víra a světlo). Je možno zúčastnit se celého programu (registrace do 30. 9.!) anebo pouze hlavního dne setkání, tj. soboty. Za studentskou radu vás srdečně zve a na vaše společenství se těší Lenka Češková (pokud byste chtěli jet z Brna společně, ozvěte se mi; kontakt najdete na stránkách VKH, resort galerie) Setkání organizuje sdružení vysokoškolských studentů ve Zlíně (Rychlá rota) a bližší informace o něm se dozvíte na webových stránkách : http://www.rr49.cz/dd/.

Kontakt:
Studentské centrum VKH Brno
Kozí 8, Brno 602 00
tel.: 776 033 554
studentske@centrum.cz
http://www.katolik.cz/vkhbrno

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality