Biskupství brněnské

Novinky internetové televize www.TV-MIS.cz

Ilustrace
FaTym natočil nový krátký film Chcete mě? aneb jak se adoptuje farnost - je k dispozici na www.TV-MIS.cz a poutavou formou přibližuje myšlenku adopce farnosti, které se FATYM věnuje již od Velikonoc 1999.Adoptovali jsme si tehdy zcela mrtvou severočeskou farnost Jeníkov u Duchcova (text s dalšími informacemi ke stažení zde). Stručný popis projektu je též na http://www.pastorace.cz . Snad tato myšlenka zaujme a třeba i inspiruje další...

Ze starších titulů na www.TV-MIS.cz jsou v tuto chvíli aktuální zejména (blíží se srpen a s ním tradiční - letos již 7. pěší pouť z Vranova n.D. a dalších směrů na Velehrad):

  • Velehrad 2006 po 50 letech (dokumentární komedie o pěší pouti),
  • Velehrad 2005 (tradiční pouť, netradiční průvodce),

A také (v souvislosti s blížícím se celostátním setkáním mládeže Tábor 2007) videa z dřívějších velkých akcí pro mládež. Ve spolupráci se Sekcí pro mládež postupně zpřístupňujeme video a audio archiv Sekce.
Za zmínku stojí zejména velmi rozsáhlé soubory:

  • XV. světový den mládeže - Řím 2000 (záznam programu českého národního centra) 378 min.
  • Scénky, prezentace diecézí... Žďár 02 (z celostátního setkání mládeže ve Ždáře n. Sáz.) 180 min.
  • Scénky - Svatá Hora 99 (z celostátního setkání mládeže na Sv. Hoře) 129 min.

V souvislosti s 2. červencem (letos uplynulo již 56 let od tzv. případu Babice) může být zajímavý i velmi rozsáhlý dokument, který na www.TV-MIS.cz shlédlo již velké množství diváků: Svědectví o Babicích - dnes již velká část svědků těchto událostí nežije. P. Fr. Koukal s nimi v letech 1992-3 natočil tyto unikátní dokumenty jako svědectví pro příští generace o metodách komunistické policejní a soudní moci i o pozadí Babických událostí. Zajímavé je také audio Jak mě zatýkali (vzpomínky P. Jana Podveského odsouzeného v "případu Babice").

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality