Biskupství brněnské

Muzeum sakrálního umění na Petrově v nové sezoně

Ilustrace
Oficiálně první celoroční sezónu zahájilo letos na jaře Informační kontaktní centrum a Muzeum sakrálního umění v Brně na Petrově.Od 15. 4. do 14. 10. bude pro turisty, návštěvníky a poutníky otevřeno od úterý do neděle od 10.00 do 18.00 hodin.

Brno: Společně s Informačním kontaktním centrem bylo Muzeum sakrálního umění poprvé otevřeno loni v srpnu a od té doby už si jejich sídlo na Petrově v objektu bývalého kapitulního děkanství získalo své pravidelné návštěvníky.

Kromě jedinečné expozice sakrálního umění Vita Christi mapující život Ježíše Krista je pro všechny zájemce připravena řada lákavých nabídek: možnost využití internetu (prvních 20 minut zdarma), posezení v příjemném prostředí čítárny s možností malého občerstvení, nová edice zajímavých titulů mapujících historii areálu Národní kulturní památky Petrov i brněnského biskupství apod.

Novou podobu mají také webové stránky www.petrovinfo.cz s možností zalistovat v "Kalendáři". Ten referuje o kulturních, vzdělávacích a duchovních akcích nejen v brněnské diecézi, přičemž kulturní nabídka je také v anglické mutaci. Jednoduchý vyhledávač umožňuje zobrazení akcí podle několika kategorií - např. podle data či druhu akce.

Pro děti 1. a 2. stupně základních škol probíhají v muzeu výchovně vzdělávací programy. Program pro děti do 11 let nese název Andělé, pro starší žáky je to nově Klíč a meč. Účastníci obou programů shlédnou projekci, navštíví expozici Život Kristův a katedrálu svatých Petra a Pavla s výkladem přiměřeným jejich věku a nakonec získají příležitost vyzkoušet si získané znalosti v praxi - u Andělů výtvarnou činností, u Klíče a meče hrou v areálu Petrov.

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality