Biskupství brněnské

Sejdeme se v nebi - dramatizace životních osudů kněze Jana Buly

Ilustrace
Sejdeme se v nebi je název divadelního představení, které na motivy stejnojmenné knihy Jiřího Mikuláška nastudovali mladí věřící v Duchovním centru na brněnském sídlišti Lesná (Nezvalova 13).Představení bude uvedeno:

BRNO-HUSOVICE - čtvrtek 21. září v 19.00 hodin
KOSTEL NEJSVĚTĚJŠÍHO SRDCE PÁNĚ

VELKÁ BÍTEŠ - neděle 1. října v 16.00 hodin
KOSTEL SV. JANA KŘTITELE

TŘEBÍČ - neděle 22. října v 16.00 hodin
KOSTEL SV. MARTINA

Představení je proloženo hudbou, zájemci mohou získat představení na profesionálně zpracovaném DVD nebo VHS, info na: dolezal5@quick.cz

Brno: V knize Sejdeme se v nebi, jejímž autorem je generální vikář brněnské diecéze Jiří Mikulášek, je čtenářům beletristickým způsobem přibližován životní příběh mladého kněze brněnské diecéze Jana Buly, jedné z obětí tzv. babické tragédie. Autor v útlé knížečce shromáždil řadu historických pramenů i osobních svědectví pamětníků s přáním přiblížit zejména mladým lidem tehdejší dobu s příběhem jednoho hrdinství.

(Celá kniha Jiřího Mikuláška "Sejdeme se v nebi" je ke stažení v rubrice Pro Tebe).

Jan Bula se narodil 24.6.1920 v Lukově u Moravských Budějovic. Po maturitě na gymnáziu studoval bohosloví v kněžském alumnátě v Brně na Antonínské ulici, kněžské svěcení přijal 29.7.1945. Jako koordinátor působil v Rokytnici nad Rokytnou, kde ho v dubnu 1951 na základě vymyšleného obvinění zatkla Státní bezpečnost. V listopadu téhož roku nad ním soud v Jihlavě vynesl předem naplánovaný rozsudek smrti a mladý kněz byl 20. května 1952 v pět hodin ráno popraven. V roce 1990 byl Jan Bula svého obvinění v plném rozsahu zproštěn. Dne 25.3.2004 zahájil v Brně biskup Vojtěch Cikrle diecézní fázi procesu jeho blahořečení.

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality