Biskupství brněnské

Vánoce na vlnách Radia Proglas

Ilustrace
Ústředním tématem letošního vánočního vysílání Radia Proglas bude "Dotek nebe". V době, kdy se nám zdá, že ze všech stran útočí jen špína, zlo a nebezpečí, chce Radio Proglas své posluchače povzbudit a ujistit, že lze nahmatat také ryzost a dobro. Brno: Srí Lanka rok poté: Charita a pomoc lidem postiženým tsunami. To je téma pořadu Všimli jsme si v pátek 23. prosince. Od 16 hodin povede Marie Blažková rozhovor s generálním sekretářem Sdružení Česká katolická charita Oldřichem Haičmanem.

Ve svátečních dnech bude možné v Radiu Proglas naladit duchovní hudbu, zúčastnit se modliteb a zaposlouchat se do vánoční četby (například do povídek Josefa Suchého a Bruna Ferrera). Po východu první hvězdy na Štědrý den začnou pracovníci Radia Proglas spolu se svými posluchači rozbalovat první "dárky" - drobná rozhlasová překvapení v podobě slova i hudby.

Některé tipy z vánočního programu:

Na Štědrý den po 11. hodině dopolední se ocitneme v sirotčinci v Bortnikách. Přineseme reportáž z cesty Arcibiskupské charity Olomouc na Ukrajinu. Natáčela Markéta Šindelářová.

O Štědrém dnu bude Proglas vysílat pohádku Leny Freyové Jablíčko, která pochází z knížky Sbírka motýlů. Na Boží hod vánoční můžete dětem pustit vyprávění Ivana Renče Ušatý osel, nebeský posel. Na Štěpána uvedeme dvě pohádky Lilly Eisenschimlové z knihy Co svět neviděl: příběhy Jak přišly Vánoce a Jak byly Vánoce přede dveřmi. Začátek je vždy ve 14 hodin.

Pouť do osobního Betléma - tak zní titulek programu na prahu Štědrého večera. Naladíte vánoční meditace s P. Miloslavem Fialou, krátce po 18. hodině.

Mše svatá s oslavou narození Pána Ježíše Krista začíná 24. prosince ve 22 hodin - čekejte přímý přenos z kostela svatého Jakuba Staršího v Kostelci na Hané. Na Boží hod a na Štěpána se můžete mše svaté zúčastnit vždy od 9. hodiny dopoledne.

Na návštěvě u manželů Opatřilových v Brně, v pěstounské rodině, se ocitneme v neděli 25. prosince od 15 hodin.

O světle ve výtvarném umění budeme mluvit s dr. Alešem Filipem z katedry dějin umění Pedagogické fakulty Masarykovy univerzity v Brně. Na Boží hod vánoční po 18. hodině.

Vánočního koledování v kostele svatého Augustina v Brně se můžete zúčastnit v pondělí 26. prosince od 16 hodin. Účinkují Niněristé Jiřího Košíka.

Nad tím, jak zní ticho v hudbě, můžete přemýšlet při pořadu, který uvádíme na Štěpána pět minut po páté odpolední. Na vlnách Proglasu přivítáme zpěvačku a houslistku Ivu Bittovou

O druhém svátku vánočním (26. 12.) od 17:40 vysíláme rozhovor se starostou Třebechovic pod Orebem Jiřím Němcem - o jeho nedávné návštěvě Betléma a o navázání partnerských vztahů mezi Betlémem a městem betlémů.

Program Radia Proglas můžete naladit na frekvencích 88,7 FM z Tábora; 89,5 FM z Písku; 90,6 FM ze Svatého Hostýna; 92,3 FM z Českých Budějovic; 93,3 FM z Pradědu; 96,0 FM z Příbrami-Drahlína; 96,4 FM z Třebíče; 97,9 FM z Ještědu; 100,6 FM z Velkého Meziříčí; 104,0 FM ze Žďáru nad Sázavou; 104,2 FM z Valašských Klobouk; 105,7 FM z Uherského Brodu a 107, 2 FM ze Znojma 107,5 FM z Brna a Nových Hradů. Vysílání rádia můžete najít také v nabídce kabelových společností po celém území naší vlasti, naladit prostřednictvím Internetu nebo skrze satelit. Pokud chcete znát podrobný program vysílání Proglasu, hledejte na internetových stránkách Radia Proglas.

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality