Biskupství brněnské

Cyklus diskusních setkání „Zdravé rodičovství“

Ilustrace
Centrum naděje a pomoci CENAP Vám, nastávající maminky a tatínkové, nabízí cyklus šesti diskusních setkání "Zdravé rodičovství".Věnujeme se různým tématům, od těhotenství až po výživu malých dětí.

Obzvláště oblíbené u nastávajících rodičů je povídání o významu tatínka u porodu. Tatínci pochopí, že nebudou jen pasivními pozorovateli, ale naučí se, jak své manželce pomáhat, být jí oporou a jak se na tuto životní událost připravit, co od ní očekávat.

V tématu "Pečujeme o miminko" maminkám předáváme nejen nejnovější teoretické poznatky, ale hlavně praktické rady ze života maminek s malými dětmi.

Téměř všechny maminky chtějí svoje děti kojit co nejdéle. Přestože je kojení nejpřirozenější způsob výživy, maminka se musí naučit základní principy, aby kojení vydrželo co nejdéle. Správnou techniku kojení si maminky nacvičují s panenkou. Dozví se, jak si pomoci, pokud vzniknou nějaké problémy. Maminky pak získají jistotu a jistota znamená úspěch nejen v kojení, ale v celé péči o dítě. A to je základ šťastného - zdravého rodičovství.

V rámci našeho projektu si manželé mohou prohlédnout všechny brněnské porodní sály, což je velmi přínosné. Maminky si tak porodnici objektivně zhodnotí a svobodně vyberou.

Těhotné maminky mohou pravidelně chodit cvičit. Velikým přínosem je také praktický nácvik k porodu.

Pomoc a radu u nás také naleznou rodiče, které čekají dvojčátka i trojčátka. Pro ty je připravena speciální setkání na témata "Čekáme dvojčata" a "Kojení dvojčat", které je postaveno na ryze praktických radách ze života s dětmi.

Maminky u nás najdou hlavně emoční podporu, kterou rodiče v dnešní době potřebují nejvíce.

K dispozici telefonní linka při problémech s kojením. Pokud je to nutné, maminky navštívíme a s kojením poradíme přímo doma.

Velkým přínosem pro rodiče, kteří se u nás setkávají, je navazování přátelství, sdílení radostí i a starostí.

Přijďte mezi nás na Hybešovu ulici č. 40, do Centra naděje a pomoci,
telefon k objednání: 543 331 470, e-mail cenap@cenap.cz

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality