Biskupství brněnské

V brněnské diecézi má Tříkrálová sbírka vrchol před sebou

Ilustrace
V druhé polovině kolednického týdne se do Tříkrálové sbírky zapojuje více a více větších měst brněnské diecéze (Jihlava, Znojmo, Nové Město na Moravě, Žďár nad Sázavou ad.). Většinou vesnic v okolí Brna a dalších oblastech se ale koleda rozezní až v sobotu a v neděli.Brno. Výsledky koledování v brněnské diecézi budou známy v průběhu příštího týdne, kdy dojde k rozpečeťování a počítání pokladniček v dvaadvaceti městských částech Brna a více než sedmi stech měst a obcí diecéze. Slavnostním průvodem Tří králů na koních včera zahájili sbírku ve městě Hodoníně. Z "vykoledovaného" je zatím znám např. výtěžek právě na Hodonínsku, kde se v obci Čejč v pokladničkách sešlo téměř pětkrát více než v loňském roce - přes 26 tisíc korun. Také první spočítaný výsledky na Žďársku - přes 88 tisíc korun (obce Strážek, Bobrůvka a Nové Veselí) - v oblasti Brno venkov - 140 tisíc korun (obce Moravany, Prace, Domašov, Rudka, Javůrek a Říčky) a v Kralicích na Třebíčsku, kde se letos koleduje poprvé - téměř 15 tisíc korun - prozrazují, že štědrost dárců zůstává velká. V pátek 7. ledna vyrazí Tři králové (ředitel DCH Brno, Oldřich Haičman, ředitel OCH Brno, Stanislav Vlach a vedoucí Chráněného bydlení sv. Michaela, Karel Kosina) na koledu na Magistrát města Brna, kde navštíví pravidelnou tiskovou konferenci od 9.00 a poté na Úřad Jihomoravského kraje (tisková konference v 11.00). Tato tradice byla zahájena v loňském roce. V pátek se v ranních hodinách do ulic vydávají také dvě skupinky klientů brněnského Chráněného bydlení (Gorkého 34).

"Zatím jsme se nerozhodli, zda bude na pomoc obětem v Asii věnováno konkrétní procento celkového výtěžku Tříkrálové sbírky v naší oblasti. Máme však signály, že některé obce např. na Břeclavsku část svého tříkrálového výtěžku věnují právě na humanitární pomoc," uvedl ředitel Diecézní charity Brno Oldřich Haičman. 10% celorepublikového výtěžku sbírky (vloni téměř 4,5 milionů korun) je na humanitární pomoc poukazováno standardně.

Pro více informací o sbírce, přesné využití loňského výtěžku a kontaktní údaje na jednotlivé koordinátory Tříkrálové sbírky v oblastních charitách Brněnské diecéze http://www.charita.cz/dchbrno/tks2005.php nebo Lucie Kolářová, Diecézní charita Brno, tel. 545 426 633, 731 134 910

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality