Biskupství brněnské

Velikonoce s Radiem Proglas

Ilustrace
Po dobu velikonočních svátků bude Radio Proglas přenášet bohoslužby a obřady z kostela svatého Augustina v Brně-Masarykově čtvrti. Do jeho prostor se můžete přenést na Zelený čtvrtek, na Velký pátek, na Bílou sobotu a v pondělí velikonoční v 18 hodin; v neděli na Boží hod velikonoční začíná bohoslužba v 9 hodin dopoledne.Brno: Proglas naladíte na frekvencích 90,6 FM ze Svatého Hostýna; 93,3 FM z Pradědu; 96,0 FM z Příbrami-Drahlína; 97,9 FM z Ještědu; 105,7 FM z Uherského Brodu a 107,5 FM z Brna a Nových Hradů. Vysílání rádia můžete najít také v nabídce kabelových společností po celém území naší vlasti, naladit prostřednictvím Internetu nebo skrze satelit.

Jestliže máte zájem dostávat podrobný program vysílání Proglasu přímo do vaší e-mailové schránky, stačí o něj požádat na adrese redakce@proglas.cz. Nabízíme také zasílání podrobného velikonočního programu.

Několik tipů z vysílání Radia Proglas pro Svatý týden, velikonoční triduum a počátek velikonočního týdne.

Kdo je pro mne Kristus – toto téma najdete v „Myšlenkách na den“, které vysílá Proglas od Květné neděle do Pondělí velikonočního. Uslyšíte svědectví kněží různého věku a z různých krajů – promluví k vám otcové Pavel Holešínský, Martin Davídek, Miloslav Šiffel (šifl), Bogdan Sikora, Václav Vacek, Ludvík Ambruster, Pavel Forgač, Michal Podzimek a Josef Gazda.

„Myšlenku na den“ uvádíme před půl šestou (o víkendu v 5:30), před polednem a před 18. hodinou.

Po dobu velikonočních svátků bude Proglas přenášet mše svaté a obřady z blízkého kostela svatého Augustina v Brně-Masarykově čtvrti. Do jeho prostor se můžete přenést na Zelený čtvrtek, na Velký pátek, na Bílou sobotu a na Pondělí velikonoční v 18 hodin; o Božím hodu velikonočním začíná bohoslužba v 9 hodin dopoledne.

Velikonoční vysílání je na vlnách Proglasu tradičně prodchnuto klasickou duchovní hudbou, letos je také obohatí hymny v překladu Václava Renče v interpretaci Ladislava Lakomého (pořad pojednávající o modlitbě breviáře uvádíme ve středu 7. dubna ve 22 hodin s opakováním ve čtvrtek 8. dubna v 10 hodin).

V dětském týdeníku Barvínek končí ve Svatém týdnu postní cyklus věnovaný svátostem udělovaným v katolické církvi. V čase vrcholící přípravy na obnovu křestních slibů se bude v úterý 6. dubna od 16 hodin hovořit o křtu.

Pro chvíle četby připravujeme legendu o Marii Egyptské podle svatého Soforonia (čtvrtek); uvádíme kapitolu z knihy Hořké umučení Pána našeho Ježíše Krista podle Kateřiny Emmerichové (pátek) a chystáme nahlédnutí do jarních pasáží Babičky Boženy Němcové (pondělí).

„Četba“ má na vlnách Proglasu místo vždy ve všední den krátce po jedenácté hodině dopolední a v 21:30.

O zvycích pašijového týdne bude pojednávat Folklorní okénko ve středu 7. dubna v 16:55, lidovými písněmi bude prodchnuto také pondělní ráno po 8. hodině.

Proglas ve svém svátečním programu využije nahrávek z archivu Rádia Svobodná Evropa – do sobotního odpoledne ve 14 hodin zařazuje velikonoční úvahu Jana Čepa.

Na Bílou sobotu večer, jak už se stalo tradicí, umožňujeme posluchačům předávání telefonických vzkazů a pozdravů, ve 22:10 uvedeme v pořadu Do života Životní příběh mladé řeholnice Rity.

Na Boží hod velikonoční, v neděli 11. dubna, uvádí pořad „Křesťan a svět“ v pět hodin odpoledne rozhovor s katolickým knězem, šéfredaktorem Teologických textů, doktorem teologie Oto Mádrem. Bude mluvit o své životní cestě provázené pronásledováním a vězením, ale též zvláštním Božím požehnáním. Pořad má podtitul Po Božích cestách.

O Velikonočním pondělí, 12. dubna, se v „Noční lince“ od 23. hodiny potkáte s otcem Martinem Holíkem. Nabízí téma: Jak prožívám Velikonoce? Můžete se vyjádřit k letošním nebo i k dávno minulým svátkům.

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality