Biskupství brněnské

Milosrdný Samaritán: Inspirace pro uživatele sociálních sítích

Ilustrace
7.6.2023

"Na cestě k naplněné přítomnosti" je název dokumentu vydaného Dikasteriem pro komunikaci, který nabízí pastorační reflexi o angažovanosti v digitálním světě a jehož cílem je iniciovat dialog o tom, jak toto prostředí více přiblížit lidem. Iniciativa své příspěvky přidává s hashtagem #FullyPresent.

„Na cestě k naplněné přítomnosti. Pastorační reflexe o zapojení sociálních médií“ (#FullyPresent) je název dokumentu, který v pondělí 29. května zveřejnilo Dikasterium pro komunikaci. Cílem dokumentu je podpořit společnou reflexi o zapojení křesťanů do sociálních médií, která se stále více stávají součástí života lidí. Dokument, inspirovaný podobenstvím o milosrdném Samaritánovi, nabízí příležitost k zahájení společné diskuse o tom, jak podporovat každodenní kulturu „lásky k bližnímu“ také v digitálním světě.

Pastorační reflexe se na toto téma dívá v kontextu světa sociálních médií, kde jsou lidé často spotřebiteli i zbožím, a hledá odpověď na základě víry. A odpověď začíná rozlišováním přijímaných podnětů a záměrným nasloucháním. Pozornost spolu s pocitem sounáležitosti, vzájemnosti a solidarity jsou klíčem k vytvoření pocitu jednoty, který by měl v konečném důsledku posílit místní společenství a umožnit jim stát se hybateli změn.

Více ZDE

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality