Biskupství brněnské

Řím se připravuje na 35 milionů poutníků během Jubilejního roku 2025

Ilustrace
30.5.2023

Vatikán a město Řím očekávají, že je během Jubilejního roku 2025 navštíví odhadem 35 milionů poutníků z celého světa. Vatikán uvedl, že se akcí v průběhu roku 2016, který byl Rokem milosrdenství, účastnilo odhadem 20,4 milionu lidí.

Joan Lewis, autorka knihy Svatý rok v Římě, která byla přítomna jubileí v letech 1983, 1987, 2000 a 2016. uvedla, že návštěvníci Věčného města mají být v roce 2025 připraveni na velké davy lidí. Podle ní budou nejrušnějším obdobím letní měsíce, prázdniny a termíny, kdy se otevřou nebo zavřou Svaté dveře.

Užitečnou pomůckou pro poutníky bude digitální karta poutníka, kterou vytvořil Vatikán, a měla by usnadnit přístup návštěvníkům na nejdůležitější místa spojená se Svatým rokem. Za symbolickou cenu bude k dispozici také doplňková „karta služeb“, která nabídne další slevy do muzeí, na dopravu a další akce.

Vatikán také nedávno vydal seznam tematických jubilejních oslav, které se uskuteční v průběhu roku 2025, jako jsou jubilea rodin, umělců a seminaristů. Začátkem příštího roku papež zveřejní oficiální bulu, kterou vyhlásí jubileum a stanoví datum otevření Svatých dveří, což bude pravděpodobně v prosinci 2024. Přihlašování na Jubileum bude zahájeno v září.

Více ZDE
 

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality