Biskupství brněnské

Vstaň! – Duchovní příprava na SDM

Ilustrace
8.3.2023

Od první neděle postní (26. 2.) mají mladí možnost začít s duchovní přípravou na Světové dny mládeže, které proběhnou v první polovině srpna tohoto roku v Lisabonu. Mottem, které bude celé setkání provázet, je biblický verš: „Maria se vydala na cestu a spěchala.“ (Lk 1,39)

Duchovní příprava si klade za cíl vést mladé k tomu, aby se připravovali na dobré prožití Světových dnů mládeže, které mají být pro účastníky vyvrcholením pouti, na kterou se vydávají již nyní. Příprava je rovněž pro mladé prostorem k duchovnímu růstu a skrze duchovní podněty se mohou učit hledat své osobní povolání, odpovídat na příležitosti a jednat.

Od výzvy „Vstaň!“ (Rise up!), která je hlavní myšlenkou několika posledních Světových dnů mládeže, se odvíjejí i katecheze, které tvoří nosnou loď duchovní přípravy na společné setkání v létě tohoto roku. Deset katechezí, které připravili portugalští organizátoři speciálně pro účely letošního setkání, vyzývají mladé k tomu, aby „vstali a vydali se na svou cestu“, aby řekli Bohu své ano, přijali jeho Ducha, nechali se uzdravit, následovali Krista, otevřeli se světu a žili život s Bohem.

Více ZDE
 

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality