Biskupství brněnské

Na cestě a v modlitbě proti modernímu otroctví

Ilustrace
8.2.2023

Na dnešní liturgickou památku svaté Josefíny Bakhity připadá 9. mezinárodní den modliteb a reflexe proti obchodování s lidmi. Jeho letošní téma zní Na cestě za důstojnost.

„Pomáhejte udržovat naději při životě a uchovávejte si v srdci radost, kterou je Kristus,” vzkázal papež František mladým lidem, kteří dnešní akci proti modernímu otroctví připravili.

V Římě má letošní připomínka obětí novodobého zotročování ekumenický rozměr. Začala ve farnosti svaté Lucie ve čtvrti Prati, nedaleko místa, kde byly loni v listopadu zavražděny tři prostitutky. Papež František se obrátil ke všem, kdo se nasazují v boji proti novodobým formám otrokářství ve zvláštním videoposelství. Děkuje v něm mladým organizátorům dnešní akce za zvolené téma, odkazující k „širokému horizontu jejich nasazení v boji proti obchodování s lidmi, kterým je lidská důstojnost”. Právě tak budete udržovat naději při životě, dodal papež a vyzval, aby si ve své angažovanosti zachovali v srdci také radost, „protože pravá radost je Kristus.”

Více ZDE
 

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality