Biskupství brněnské

Noc kostelů 2020 bude jiná

Ilustrace
12.5.2020

Z důvodu koronavirové pandemie bylo rozhodnuto o posunutí termínu konání: v České republice se letošní ročník uskuteční v pátek 12. 6. 2020. V sousedním Rakousku, kde tato akce vznikla, se Noc kostelů letos konat nebude.

Dle aktuálního plánu uvolňování omezení souvisejících s epidemií koronaviru bude možné v menších počtech přivítat příznivce Noci kostelů přímo na místě. Podle možností otevřeme kostely a modlitebny, nabídneme prohlídky, menší hudební programy, tvořivé dílny pro děti. Samozřejmostí je respektování aktuálních opatření proti rozšíření onemocnění COVID-19.

Letos nově návštěvníky zveme do kostelů a modliteben také prostřednictvím multimediálních prostředků a internetové sítě. Na webových stránkách Noci kostelů nabízíme možnost sledovat on-line programy z kostelů. Chceme toto formou umožnit účast na Noci kostelů i starším a nemocným lidem.

Připravujeme také živé vysílání v TV Noe z několika míst naší republiky. Zvláště chceme přiblížit život zajímavých společenství, místa, která jsou jen velmi těžce přístupná běžným návštěvníkům Noci kostelů.
Letos prožijeme Noc kostelů sice jinak než obvykle, ale věříme, že přesto krásně.
 

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality