Biskupství brněnské

Diecézní muzeum otevře galerii s prodejní výstavou

Ilustrace
7.11.2019

Diecézní biskup brněnský Vojtěch Cikrle otevře v Brně na Petrově ve čtvrtek 7. listopadu 2019 v 16.00 hodin Galerii Diecézního muzea s prodejní výstavou současného křesťanského umění.

V budově Diecézního muzea v nově upravených prostorách původního salonu bude dlouhodobě představeno několik umělců, kteří svoji tvorbu zaměřují na křesťanské poselství v umění. V čase zahájení bude svá díla vystavovat šest umělců z Brna a okolí. Svoje vitraje i kresby představí PhDr. Karel Rechlík, dřívější ředitel Diecézního muzea a nositel Řádu sv. Cyrila a Metoděje z roku 2015. Rozměrné i drobné malby z let devadesátých i ze současnosti uvede malíř a grafik Milivoj Husák, nositel Řádu sv. Cyrila a Metoděje z roku 2012. Pastelové malby bude prezentovat malířka a grafička z Bílovic nad Svitavou Jana Ondrůšová – Wünschová, grafiky a příležitostné tisky připravil ke zhlédnutí grafik Miloš Sláma a svá sochařská díla různých formátů představí sochař Vladimír Matoušek a sochař Pavel Hřebíček.

Všechna vystavená díla si mohou zájemci zakoupit.

Galerie poskytne výstavní prostor současným křesťanským umělcům, a návštěvníkům Diecézního muzea i areálu Petrov nabídne reprezentativní ukázku tohoto druhu umění. Otevřeno bude v čase otevírací doby muzea – pondělí až sobota 10-17 hodin.

Pozvánka

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality