Biskupství brněnské

77. výročí odsouzení Restituty Kafkové

Ilustrace
3.11.2019

V neděli 3. listopadu 2019 se v Duchovním centru v Brně-Lesné uskuteční farní pouť na památku 29. října 1942. Je to významný den – 77. výročí odsouzení k trestu smrti (r. 1942) patronky Duchovního centra a patronky zdravotníků sestry Marie Restituty Kafkové.

Po mši, která skončí v 11.30 hodin, proběhne další Hodina otevřených dveří, kdy si všichni zájemci mohou podrobněji prohlédnout pomalu končící výsledek stavby nového kostela bl. Marie Restituty (Heleny Kafkové) v doprovodu a s případným výkladem stavbyvedoucího firmy JBS.

Husovická rodačka Helena Kafková, později řádová sestra, s respektem a láskou pracovala ve vídeňské nemocnici, kde se stala obětí nelítostného fašistického režimu a byla nespravedlivě odsouzena nacistickou justicí k trestu smrti (přes protesty významné veřejnosti) právě 29. října 1942. O několik měsíců později, 30. března 1943, byla popravena gilotinou. Jako mučednici ji papež Jan Pavel II. ve Vídni prohlásil za blahoslavenou. Nový kostel v Brně – Lesné ponese její jméno.
 

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality