Biskupství brněnské

Biblický kurz po sedmnácté

Ilustrace
26.9.2019

Pastorační středisko brněnské diecéze nabízí letos na podzim další, již sedmnáctý ročník Biblického kurzu. Jde o vzdělávání pro všechny vážné zájemce o Bibli, vhodné pro osobní poznání Božího slova i jako materiál pro ty, kdo vedou různá malá společenství a biblické hodiny. Účast není vázána na absolvování předchozích ročníků.

„Tentokrát se na Bibli podíváme z trochu jiného úhlu, totiž z pohledu biblické archeologie,“ uvádějí organizátoři. „Právem se můžeme ptát, zda lze události, o kterých čteme v Bibli, archeologickými vykopávkami nějak doložit, nebo se pohybujeme jen v rovině víry? Máme k dispozici nějaké starověké texty, které by potvrzovaly, nebo naopak vyvracely to, co říká Bible? Na tyto a mnohé další otázky se pokusíme v průběhu kurzu odpovědět.“

Kurz se při dostatečném počtu zájemců pravděpodobně opět uskuteční v Brně na Biskupském gymnáziu v období září – listopad 2019 v pěti večerních čtvrtečních setkáních se čtrnáctidenní periodicitou: 26. září, 10. a 24. října, 7. a 21. listopadu od 17 hodin.

Přihlášky budou k vyzvednutí u duchovních správců farností, jsou na Recepci Biskupství brněnského Petrov 5, či ke stažení na https://pastorace.biskupstvi.cz. Prosíme všechny zájemce, aby se předem přihlásili.

Plakát

Přihláška

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality