Biskupství brněnské

Nevyžádané rady mládeži

Ilustrace
10.1.2018

Ve středu 10. ledna 2018 v 19.00 hodin se v kostele Panny Marie Pomocnice v Brně-Žabovřeskách koná Žabovřeské rozmlouvání se známým knězem, biologem a spisovatelem Markem Váchou.

S moderátorem P. Zdeňkem Jančaříkem si budou povídat o knize Nevyžádané rady mládeži, která se stala podzimním bestsellerem nakladatelství Cesta a povinnou literaturou na mnoha katolických školách. Autor se v ní jako vychovatel zasazuje především o to, aby se mladí lidé nedali ošálit konzumem a žili svůj život naplno.

Ta knížka je psána z jakéhosi přetlaku, jedním tahem. Marek Vácha je kněz, biolog, učitel, skaut, ale v této knize možná nejvíc horlivec, který si svou vášeň pro Boží věc – a tím také pro Život nechce a nemůže nechat pro sebe. Váchův poslední útlý barevně iluminovaný opus Nevyžádané rady pro mládež je dopisem-výkřikem staršího přítele klukům a dívkám, které má před sebou na táborech, akcích, ve školních lavicích na katedře lékařské etiky, ale asi nejvíc v kostele před ambonem.“ (Z recenze Zdeňka Jančaříka)

Plakát

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality