Biskupství brněnské

Žabovřeské rozmlouvání s Marií Svatošovou

Ilustrace
6.12.2017

Ve středu 6. prosince 2017 v 19.00 hodin se v kostele Panny Marie Pomocnice v Brně-Žabovřeskách koná Žabovřeské rozmlouvání se zakladatelkou hospicového hnutí a se známou lékařkou Marií Svatošovou.

S moderátorem P. Zdeňkem Jančaříkem si budou povídat o životě a umírání, o víře a důvěře, o lásce a hledání smyslu. Rozmlouvání bude přenášeno přímým přenosem na Facebooku Boscopoint.

MUDr. Marie Svatošová (1942) je česká lékařka, spisovatelka a publicistka. Je zakladatelkou a vůdčí osobností českého hospicového hnutí. Mimo to nějaký čas organizovala domácí péči Katolické charity a založila občanské sdružení Ecce homo – Sdružení pro podporu domácí péče a hospicového hnutí (1993). V roce 1995 otevřela první hospic v ČR v Červeném Kostelci. Vydala řadu knih, z nichž nejznámější je životopis zavražděného kněze Ladislava Kubíčka Až k prolití krve (2005).

„Nejen eutanazie, ale už sama žádost o ni vždycky znamená selhání. Selhání lékaře, selhání společnosti, selhání okolí žadatele nebo žadatele samotného.“ Marie Svatošová

Plakát

 

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality