Biskupství brněnské

Pět let Nikodémovy noci

Ilustrace
24.11.2017

V září 2017 uplynulo pět let od zahájení pastoračního projektu Nikodémova noc. Projekt, který vznikl u kostela Božího milosrdenství ve Slavkovicích jako iniciativa pro Rok víry, se rozšířil na mnoho kostelů.

V současné době se uskutečňuje již ve 29 kostelech v České republice na třech místech na Slovensku. Kromě toho se také koná v Římě a na několika místech v Polsku.

„Srdcem Nikodémových nocí je adorace, která probíhá v tichu, ve tmě a za diskrétní přítomnosti kněze, se kterým je možné pohovořit nebo přijmout svátost smíření,“ přibližuje P. Wojciech Zubkowicz z řádu pallotinů, iniciátor akce. Ze zkušeností kněží, kteří začali organizovat Nikodémovu noc, lze říct, že se tím v jistém smyslu otevřely „další dveře“ do kostela. „Během Nikodémových nocí vidíme lidi, které jsme ještě nikdy v kostele neviděli,“ říkají kněží.

Každá farnost si může sama určit den, frekvenci a délku adorací, aby to co nejlépe vyhovovalo místním podmínkám. Informace o kostelech, ve kterých se Nikodémova noc koná, je zveřejňována na internetových stránkách projektu.

Více na www.nikodemovanoc.cz a na Slovensku na: www.nikodemovanoc.sk.
 

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality