Biskupství brněnské

Svatý Martin přijede také na Petrov

Ilustrace
11.11.2017

Svatomartinské oslavy v Brně zahájí v sobotu 11. listopadu 2017 v 10.00 hodin žehnání svatomartinského vína v katedrále sv. Petra a Pavla na Petrově.

„Žehnání svatomartinského vína se stalo po roce 2005 novodobou tradicí. Po roce 2012 se část tematických aktivit jihomoravské metropole odehrávala také na Petrově. Ke katedrále vždy 11. listopadu dopoledne přijel svatý Martin na bílém koni (každý rok jej představoval některý ze známých herců, nositelů světcova jména, který ale musel uměl jezdit na koni) a dómský farář požehnal čerstvé Svatomartinské víno. Poté se jezdec na koni za doprovodu početného zástupu přítomných vydal na náměstí Svobody, kde zahájil degustaci a prodej vína z nové sklizně,“ uvádí v knize „Petrov – mozaika malých zastavení a vzpomínek“ brněnský biskup Vojtěch Cikrle.

Po Martinu Havelkovi či Martinu Krausovi bude letos svatým Martinem opět herec Národního divadla v Brně Martin Sláma, kterého budou z Petrova návštěvníci našeho města doprovázet na náměstí Svobody, kde zahájí degustaci svatomartinského vína.

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality