Biskupství brněnské

Devátá Noc kostelů v brněnské diecézi se blíží

Ilustrace
2.6.2017

Přípravy letošního již 9. ročníku Noci kostelů v brněnské diecézi vrcholí. Návštěvníci se mohou opět těšit na pestrou programovou nabídku pro všechny generace. Podobně jako v předchozích ročnících jsou připraveny prohlídkové okruhy, hudební programy rozličných žánrů, tematické besedy, tvořivé programy, komentované prohlídky chrámových prostor i běžně nepřístupných míst včetně netradičních projekcí.

Jako v předchozích letech i letos v městě Brně zahájí večer Noci kostelů slavnostní vyzvánění zvonů a ekumenické setkání, tentokrát v modlitebně Bratrské jednoty baptistů ve Smetanově ulici.

Návštěvníci se mohou těšit i na zajímavou novinku – jízdu „Šaliny Noci kostelů“ v centru Brna s doprovodným programem: rozhovory a setkání se zajímavými hosty, pozvánky na právě probíhající programy v nedalekých kostelech i hudební a taneční ukázky na zastávce před kostelem sv. Tomáše. V této části Moravského náměstí budou probíhat i tradiční dětské programy: workshopy či pátrací soutěž pro dvojice chlapců a dívek od 8 do 15 let s názvem Tajemství brněnských kostelů.

Věříme, že i letošní již devátý večer Noci kostelů bude nejen kulturním zážitkem, ale i příležitostí k setkání s křesťanstvím v přátelském duchu respektu, dialogu a vzájemného porozumění.

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality