Biskupství brněnské

Muzejní noc přilákala do Diecézního muzea více než 1000 návštěvníků

Ilustrace
25.5.2017

Diecézní muzeum v Brně využilo při svojí jedenácté účasti na Brněnské muzejní noci tradičního modelu, který se u návštěvníků každoročně setkává s velkým ohlasem.

Pravidelné komentované prohlídky expozice Vita Christi s gotickým deskovým obrazem Madony z Veveří byly využity v téměř plném rozsahu možné kapacity muzea. Pro hosty, kteří čekali na vstup v rezervovaný čas, byl připraven bohatý doprovodný program.

Ve třech představeních, které zhlédlo na 500 diváků, zinscenovali studenti herectví z JAMU pod vedením prof. Ivo Krobota v okolí katedrály scény z lidových pašijových her. Výstava v salonku muzea Drobná grafika – zadavatel kanovník Vojtěch Samec byla pro čekající milým zpestřením. Katedrálou, která byla i s věžemi mimořádně otevřena do 22 hodin, pak zněly tóny dvou varhanních koncertů.

Pro děti byla připravena tvůrčí dílna inspirovaná psem, jenž byl letos představen jako biblické zvíře. Majitelky dvou Border kolií pak předváděly zájemcům ukázky z dog dancingu i výcviku tohoto oblíbeného plemene.

Celkem Brněnská muzejní noc přilákala v sobotu 20. května 2017 na Petrov přibližně 1100 návštěvníků.

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality