Biskupství brněnské

Doména katolik.cz je plnoletá

Ilustrace
27.3.2017

„Ačkoliv doména Katolik.cz byla zaregistrována „až“ 22. 3. 1999, začátek celého projektu webu „Katolík“ sahá až do října 1998, kdy stránky vznikly.

Portál se zrodil jako soukromá iniciativa Petra Handlara a jáhna (dnes již kněze) Vojtěcha Protivínského, který tuto aktivitu nejen podporoval, ale sám se na ní aktivně podílel. Celý web byl původně zaměřen na katolickou mládež. Vznikal velice spontánně (proto také nemáme konkrétní datum spuštění), bez jakékoliv koncepce či další vize do budoucna se rýsovala hlavní struktura a rubriky webu. Vždy jsme se snažili vnímat požadavky návštěvníků, o co si píší, co je zajímá, a tím částečně formovat obsah a nově vznikající rubriky.

Hlavní snahou bylo, aby se evangelium dostávalo i na internet, prezentovat informace, které budou užitečné jak pro věřící, tak i pro hledající, zkrátka rozšířit seznam a pestrost nově vznikajících náboženských webů.
Zpočátku se jednalo o několik statických stránek zaměřených na život mládeže, informace o akcích pro mládež (doplněné fotografiemi), pravidelná soutěž, svědectví lidí o Bohu a další obecné informace o katolické církvi. Stránky se stále rozrůstaly, doplňovaly a aktualizovaly a také vznikaly nové rubriky. Od počátku byla navázána úzká spolupráce s DCM v Brně, brněnským biskupstvím a několika kněžími. Především díky jejich snaze a podpoře mohl Katolík poskytovat návštěvníkům kvalitní a potřebné informace, které byly v souladu s učením katolické církve
“. (z www.katolik.cz)

A co říká zakladatel Petr Handlar dnes?

Přál bych si, aby čtení našeho webu mohlo být pro návštěvníky takovým pohlazením po duši. Ať už zde hledáte informace, odpovědi na své otázky, Boží slovo na každý den prostřednictvím liturgického kalendáře, tipy na knihy k přečtení, zajímavé texty nebo vtipy pro zasmání nebo ať hledáte partnera pro život na naší seznamce, zkrátka cokoliv, co může obohatit Váš duchovní život, aby čas zde strávený nebyl nikdy ztrátou času.

Chtěl bych poděkovat všem kolegům, kteří se jakkoliv podílejí na chodu tohoto serveru. Markétě za její tipy ke čtení a také za neúnavné zveřejňování nových a nových fotostřípků, kterých je již téměř 600, dále Petrovi a Josefovi za technickou podporu a hostování, Zdeňkovi za jeho příspěvky a koordinaci a paní doktorce Lázničkové za ochotu a pomoc trpělivě odpovídat na dotazy týkající se PPR, sexuality a gynekologie.

V neposlední řadě bych rád poděkoval všem návštěvníkům, protože právě oni svými připomínkami, příspěvky, nápady k vylepšování a často i konkrétními činy přispěli k dnešní podobě webu Katolik.cz.

http://www.katolik.cz/18let/
 

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality