Biskupství brněnské

Kefasfest 2016 obohatí korejští hudební mistři

Ilustrace
24.6.2016

„Setkání mezi východní a západní hudbou bude vzácným obohacením letošního festivalu. V něco takového jsme ani nedoufali,“ říká Jan Zaplatil, programový ředitel festivalu Kefasfest, jehož pátý ročník proběhne ve dnech 24. až 26. června v areálu bývalého kláštera Rose coeli v Dolních Kounicích.

Flétnistka Dr.Young Kim, jinak hudební ředitelka Eine Flute Ensemble, a pianista Hyunki Yoon se stanou další ozdobou letošního Kefasfestu, kde provedou známá díla Antonína Dvořáka, Johanna Sebastiana Bacha, Frédérika Chopina, ale i v Evropě neznámá díla z korejské hudby (Heung-ryeol Lee, Nanpa Hong…). Oba hudebníci v letošním roce ve dnech 17. až 19. června zahrají ve Vídni v Korejském kulturním centru ve Vídeňském muzeu(Bezirksmuseum Floridsdorf) a jejich další zahraniční vystoupení bude premiéra v České republice na festivalu Kefasfest. V sobotu 25. června 2016 ve 12.30 hodin v nádherné dolnokounické synagoze představí unikátní korejskou hudbu. Chtěli by tímto krokem posílit kulturní vztahy mezi korejskou a západní kulturou.

O interpretech:

Dr. Young Kim je jedna z nejvíce známých flétnistek a hudebních pedagogů v Jižní Koreji a Spojených státech amerických. Je horlivou sólistkou a komorní hudebnicí. Od roku 1997 vedla soubor Eine Flute Ensemble jako jeho dirigentka. V minulosti byl soubor pozván do Číny a do Vietnamu (Saigon Opera v Ho Chi Minh City). Absolvovala bakalářský stupeň hudby na flétnu na Busanské univerzitě v Jižní Koreji, magisterský titul získala na Royal College of Music v Londýně, dodatečně získala doktorát hudebních umění na Arizona State University v USA. Studovala také muzikologii na Kyungsung University, kde obhájila svoji doktorskou práci. Jako interpretka vystupovala na mnoha koncertech a veřejných recitálech napříč celou Jižní Koreji, dále ve Vietnamu, Číně, Japonsku, Velké Británii a USA.

Malá ukázka: https://www.youtube.com/watch?v=ugJh0U2D_WE

Hyunki Yoon je doktorandem v oboru koncertní klavír. „Zázračná nálada a duch, vzor jasnosti a citu“ byl popis porotců American Prize Competion v roce 2014, kde pianista Hyunki Yoon vyhrál v divizi solové hry na klavír. Hyunki Yoon se narodil v Soulu v Jižní Koreji, nyní studuje na Conservatory of Music na University of Missouri v Kansas City v USA. Yoon vyhrál v roce 2014 v soutěži the American Prize Competition a druhé místo v American Protégé International Competition v roce 2015. V listopadu 2015 hrál v newyorské Carnegie Hall. Hyunki Yoon vystupoval po celém Vietnamu, Jižní Koreji, Spojených státech, Německu, Rakousku a Španělsku s recitály, jako sólista s orchestrem, jako doprovod, a jako komorní hudebník. V letošním roce v červnu zahraje ve Vídni v Korejském kulturním centru a místem jeho dalšího zahraničního vystoupení bude v České republice festival Kefasfest v Dolních Kounicích.

Festival Kefasfest je open air festival na historických místech v Dolních Kounicích, kam každoročně začátkem prázdnin přijíždějí především mladí lidé. Kefasfest nabízí prostor pro kvalitní domácí i zahraniční hudbu, divadlo a kulturu. V různorodosti hudebních (pop, rock, folk, dance, worship, funky, gospel apod.) a divadelních žánrů chce představit moderní křesťanskou kulturu a její radostné poselství. Pod heslem „Mnoho cest, jedno ohnisko“ jsou vítáni všichni, kteří mají rádi dobrou společnost a pozitivní atmosféru. Festival je místem přátelských setkání, která vytvářejí rodinnou atmosféru. K tomu přispívá také množství dobrovolníků, kteří spoluvytváříjí tvář festivalu.

Více na www.kefasfest.cz

(Z tiskové zprávy Kefasfest 2016)
 

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality