Biskupství brněnské

Katolická církev nabízí informace na novém webu Církev.cz

Ilustrace
18.3.2016

Římskokatolická církev v ČR spustila svůj nový web na adrese www.cirkev.cz. Již čtvrtá generace portálu spravovaného ČBK byla oficiálně představena a uvedena do provozu. Nový responzivní web představuje unikátní informační platformu (přes 18.000 článků, historii katolické církve od roku 2001, přes 20.000 datových souborů, …) s cílem na jednom místě přiblížit informace o církvi dnešnímu uživateli.

Praha: Nová webová stránka nabízí základní informace o církvi doma i ve světě a má se stát základním rozcestníkem při hledání informací či multimediálního obsahu o dění v římskokatolické církvi. Čtenář na této internetové stránce nalezne nejen praktické vyhledávání bohoslužeb v ČR, ale i množství dokumentů k jednoduchému pročtení či stažení pro studijní účely, aktuální kalendář akcí a řadu informací o struktuře církve včetně představení základních pojmů.
Jsem moc rád, že po intenzivním snažení je web na světě. Líbí se mi to, jak spojuje svěžest se seriózností. Je to jeden z dalších nástrojů, jak můžeme hlásat Krista v dnešním světě; věřím, že tato nová podoba je krokem k lepší komunikaci s uživateli internetu v současné společnosti,“ řekl generální sekretář ČBK Mons. Tomáš Holub.

Pro věřící či novináře nabízí web ideální shrnutí informací na jednom místě. Pro nevěřící či lidi hledající představuje jasné shrnutí informací o podobě katolické církve v ČR i o aktuálních činnostech, akcích a službách, které provozuje pro všechny bez rozdílu vyznání.

Vážíme si příležitosti a důvěry, kterou v nás ČBK vložila. Je to i závazek do budoucna, aby tato úspěšná spolupráce pokračovala dál. Web jsme koncipovali tak, aby se přiblížil mladé generaci a šlo jej intuitivně užívat; to bylo pro nás důležité,“ říká za dodavatele Michal Pokorák z firmy Digital Media Publishing s.r.o.

Novému webu se přizpůsobil i facebookový profil Tiskového střediska ČBK, ode dneška pod názvem Církev.cz.

Pro nový web bylo též vytvořeno zbrusu nové logo ve tvaru vyskakující ryby. Znak symbolizuje nadechnutí církve a snahu o komunikaci s okolním světem,“ doplňuje Pokorák.

Více na http://www.cirkev.cz/cs/aktuality/160311predstavujeme-novy-web-cirkev-cz či http://www.cirkev.cz/cs/aktuality/160311o-cirkvi-pro-novinare
 

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality