Biskupství brněnské

Poutě pro seniory ve Svatém roce milosrdenství

Ilustrace
10.1.2016

Královéhradecké diecézní centrum pro seniory připravilo v Roce milosrdenství poutní zájezdy do Itálie a do pobaltských zemí a Petrohradu, které jsou nabízeny také zájemcům z brněnské diecéze.

Program zájezdu do Itálie, který se uskuteční v termínu 17. – 25. 5. 2016, nabídne návštěvu Říma, biblického místa Puteoli (dnes Pozzuoli), kde se zastavil apoštol Pavel na své poslední cestě do věčného města, města Neapol, mariánského poutního místa Montichiari, místa spjatého se sv. Paterem Piem San Giovanni Rotondo, nejstaršího kláštera západního mnišství Monte Cassino a také koupání v moři. Zájezd je pouze s jedním nočním přejezdem.

Druhým zájezdem v nabídce je zájezd za poznáváním hlavních měst a křesťanských míst Pobaltí a Ruska a po stopách sv. Faustyny Kowalské v termínu 8. – 14. 6. 2016. Na programu bude návštěva Litvy, Lotyšska, Estonska, ruského Petrohradu a zastávka v Lagiewnikách v Polsku. Duchovní doprovod zajistí P. František Lízna SJ, známý poutník do Compostely, autor knih a exercitátor. Zájezd je bez nočních přejezdů a má kombinovanou leteckou a autobusovou dopravu. Na zájezd je nezbytné hlásit se co nejdříve z důvodu vyřizování víz.

Oba zájezdy jsou určeny nejen seniorům.

Bližší informace o těchto cestách naleznete na internetových stránkách www.dcshk.cz nebo na tel. 737 215 328.

 

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality