Biskupství brněnské

Advent a Vánoce opět na webu

Ilustrace
25.11.2015

Nadcházející čas adventu nám dává možnost zamýšlet se nad podstatou smyslu života, položit si otázku, jaké hodnoty jsou ty pravé a důležité a naopak které se řadí k těm pomíjivým a postradatelným.

Internetové stránky www.KrestanskeVanoce.cz vycházejí vstříc zájmu nejširší veřejnosti o duchovní programy během vánoční doby a nabízejí přehled programů, které každoročně probíhají v čase adventu a Vánoc v křesťanských farnostech a sborech a na mnoha místech se staly již tradiční součástí svátečních dní závěru roku starého a začátku nového. Návštěvníci si tak mohou mezi programy v adventním čase vybrat pokojnou alternativu k předvánočnímu shonu a v čase Vánoc zde najdou mnoho možností jak prožít atmosféru křesťanských Vánoc a vnímat jejich duchovní poselství.

Myšlenka pozvat nejširší veřejnost k návštěvě betlémů a dalších adventních a vánočních programů se podobně jako Noc kostelů rozšířila s jednotným vizuálním stylem do celé České republiky, a to především prostřednictvím internetových stránek www.KrestanskeVanoce.cz, které poskytují přehled adventních a vánočních programů.
Návštěvníci si tak mohou jednoduše vyhledat např. roráty, adventní duchovní obnovy, možnost pro svátost smí¬ření, Mikulášské besídky, adventní koncerty, půlnoční bohoslužby, bohoslužby pro děti, živý betlém, vánoční besídky, štěpánská koleda, údaje o termínech otevření kostela pro návštěvu betlémů, vánoční koncerty, jeslič¬kové pobožnosti, žehnání vína, obnova manželských slibů, děkovné bohoslužby na Silvestra, žehnání kadidla, zlata, vody a křídy, tříkrálová koleda, žehnání obydlí, přednášky a besedy.

Hlavním grafickým mottem jednotného vizuálního stylu je kometa, která je symbolem nejen Vánoc, ale také adventu jako období hledání a očekávání. Nápis, který kometa nese, zve návštěvníky k prožití křesťanských Vánoc, k návštěvě betléma, nebo jiného vánočního programu pořádaného ve farnostech a sborech. Kometa je obklopena vzájemně propojenými hvězdami.

V současné chvíli je zapojeno více než 100 farností a sborů z různých míst České republiky.
 

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality