Biskupství brněnské

Betlémské světlo 2015

Ilustrace
13.12.2015 - 19.12.2015

Ekumenická bohoslužba při příležitosti převzetí Betlémského světla ve Vídni se uskuteční v sobotu 12. prosince 2015 v katolickém kostele ve farnosti Neusimmering na náměstí Enkplatz. Pro Betlémské světlo se z Brna vydají skauti, kteří jej dopraví do České republiky.

Již v neděli 13. prosince 2015 v 9.00 hodin při mši v katedrále sv. Petra a Pavla předají skauti světlo z Betléma do rukou brněnského biskupa Vojtěcha Cikrleho, který při této příležitosti otevře Svatou bránu v brněnské katedrále.

Brno: Po skončení bohoslužby si světélko v lucernách či na hořící svíci mohou první zájemci odést domů. Další organizace šíření Betlémského světla ve farnostech a obcích již záleží na místních podmínkách. Je možné ho uchovávat na farách, obecních úřadech, ve skautských klubovnách i u dobrovolníků. Zájemci si pro ně mohou přijít sami nebo – zejména starší – mohou požádat o jeho přinesení domů. V sobotu 19. prosince 2015, bude za spolupráce dalších skautů rozváženo Betlémské světlo vlaky po České republice.

Jak uvádějí na svých stránkách rakouští skauti: „Ten, jehož život je plný radosti, neublíží nikomu jinému. Člověk, který má radost z rozmanitosti, se těší také z rozmanitosti světových kultur. V místech, kde hlad je součástí každodenního života, přetrvává bolest a násilí. Jestliže máte dostatek jídla, že se o něj můžete podělit, můžete posílit nejen tělesno, ale také poskytnout dostatek energie k upevnění míru. To je důvod, proč je letošní motto „Sdílení štěstí vám přinese pokoj“. Myšlenka byla převzata ze 14. kapitoly listu Římanům (17–19). Tato pasáž vysvětluje, že život je mnohem více než jídlo a pití a měli bychom se více zaměřit na mír, spravedlnost a radostné bytí. Radost ze života se může odrážet i ve společném pokrmu, což by mělo být letošním tématem.

Bližší informace o Betlémském světle lze získat na internetové adrese www.betlemskesvetlo.cz
 

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality