Biskupství brněnské

V Brně začíná 25. ročník Katolické charismatické konference

Ilustrace
8.7.2015 - 12.7.2015

Jubilejní 25. ročník Katolické charismatické konference zahájí dnes (ve středu 8. července 2015) od 19.00 hodin mše v brněnské katedrále sv. Petra a Pavla na Petrově, jejímž hlavním celebrantem bude biskup Vojtěch Cikrle.

Letošní konference se bude konat ve dnech 8. až 12. července 2015 v pavilonu F na brněnském výstavišti (BVV) v duchu citátu z Markova evangelia: „S láskou na něj pohleděl!" (Mk. 10,2). Program konference tvoří přednášky, adorace, neformální setkání, společná modlitba a bohoslužby.

K dnešnímu dni je registrováno 5000 přihlášených účastníků, včetně dětí, pro které je připraven samostatný program. Organizátoři předpokládají, že se dílčích programů zúčastní další tři tisíce účastníků.

Zahraničním hostem letošní konference bude Michelle Moran. Vystudovala sociologii a pastorální teologii na Londýnské univerzitě, sloužila jako členka národního služebního týmu Charismatické obnovy v Anglii a v roce 2000 se stala jeho předsedkyní. Spolu se svým mužem Peterem je Michelle zakladatelkou komunity v Brentwoodu poblíž Londýna. (Převzato z http://konference.cho.cz/).

Program konference a podrobné informace je možné nalézt na webu http://konference.cho.cz/.

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality