Biskupství brněnské

Na Petrově zazní koncert pro Asociaci pomáhající lidem s autismem

Ilustrace
1.5.2015

Na podporu činnosti Asociace pomáhající lidem s autismem APLA-JM o.s. se rozhodl věnovat výtěžek svého brněnského koncertu sbor ze Spojených států amerických Concordia University Choir. Spolu s ním 1. května od 18.30 hodin v brněnské katedrále svatých Petra a Pavla vystoupí také Brněnský filharmonický sbor Beseda brněnská pod vedením Aleše Podařila.

 

Chrámovou hudbu v podání umělců dvou různých kontinentů si budou moci vychutnat návštěvníci koncertu na podporu neziskové organizace APLA Jižní Morava, která se dlouhodobě věnuje pomoci lidem s poruchou autistického spektra i jejich rodinám. V brněnské katedrále svatých Petra a Pavla 1.
května od 18.30 hodin vystoupí sbor univerzity Concordia v Portlandu, americkém státě Oregon, který pořádá koncerty v mnoha amerických státech. V minulosti také uspořádal turné po Evropě, kdy navštívil Itálii, Francii nebo Německo. Společně s tímto tělesem v katedrálena Petrově vystoupí také Brněnský filharmonický sbor Beseda brněnská pod vedením Aleše Podařila.

 

Asociace pomáhající lidem s autismem APLA-JM o.s. od roku 2002systematicky a komplexně pomáhá lidem s poruchami autistického spektra (PAS). "Jedná se o vývojovou vadu, která ovlivňuje člověka od nejranějšího dětství. Lidé s touto diagnózou mají nejčastěji problémy v oblasti komunikace, sociální interakce a představivosti. Obtížně se orientují v běžném životě, nerozumí neverbálnímu chování a nemají cit pro sociální normu," popsal poruchy autistického spektra Tomáš Dostál, ředitel APLA Jižní Morava. Tato nezisková organizace svým klientům nabízí například ranou péči, osobní asistenci, poradenství nebo volnočasové aktivity. Zajišťuje také další vzdělávání pro pedagogy, psychology či lékaře.

Plakát

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality