Biskupství brněnské

Monstrance s drahokamy pro Ježíše

Ilustrace
20.2.2015

Diecézní katechetické centrum připravilo pro postní dobu 2015 námět "Monstrance s drahokamy pro Ježíše". Lze ho využít zvláště v těch farnostech, kde se uskutečňují bohoslužby s účastí dětí. Cílem navržené aktivity je prožít postní dobu jako čas, kdy se necháváme více oslovit Božím slovem a vědoměji prožíváme mši svatou, abychom prohloubili svou víru a křesťanský způsob života v rodině, ve farnosti, ve vztazích s ostatními lidmi – všude tam, kde jsme.

Námět "Monstrance s drahokamy pro Ježíše" je inspirován přípravou na Národní eucharistický kongres a směřuje k znovuobjevení daru eucharistie a mše svaté. Má za cíl oslovit nejen děti, ale jejich prostřednictvím (nebo i přímo) také dospělé.

Některá zdařilá díla inspirovaná a realizovaná podle tohoto námětu, o která se budou chtít farnosti podělit, budou vystavena u příležitosti Národního eucharistického kongresu v Brně. Více informací je možno získat z konkrétního popisu projektu.

http://kc.biskupstvi.cz
Farnosti, které „zaváhaly“, mohou tento námět využít třeba v době velikonoční, jen musí přizpůsobit tomuto liturgickému období jednotlivé katecheze.
 

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality