Biskupství brněnské

Dopis pro Tebe

Ilustrace
7.3.2015

Na sobotu 7. března 2015 v 18.15 hodin připravili kapucíni ve svém brněnském klášteře pro všechny zájemce divadelní představení Dopis pro Tebe.

Příběh o lásce, ztrátě i darech života na motivy knihy Daniela Gottlieba Dopisy Samovi nastudoval pan Miroslav Gabriel Částek. Se svým Divadlem jednoho herce už ztvárnil řadu klasických děl nejen křesťanského umění, např. Popelku nazaretskou Václava Renče, Citadelu Antoina de Saint Exupéryho, Moc a slávu Grahama Greena, Rady zkušeného ďábla R. S. Lewise či Vraždu v katedrále T. S. Eliota.

Dopisy Samovi jsou důvěrným vyprávěním dědečka Dana svému vnukovi. Dan Gottlieb je kvůli autonehodě, při které málem zemřel, ochrnutý od krku dolů. Jeho vnuku Samovi byla v raném dětství diagnostikována závažná forma autismu. Autor tyto dopisy psal s nadějí, že si je Sam jednoho dne dokáže přečíst a jejich prostřednictvím tak svého dědečka pozná. Tyto dopisy však nejsou zatíženy sebelítostí, zklamáním či negací života, ale tryská z nich láska, empatie a moudrost.

Společně prožitý večer zakončí malé agapé.
Více zde

 

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality