Biskupství brněnské

Cena výboru pro zdravotně postižené pro redaktory Proglasu

Ilustrace
5.12.2014

Redaktoři Proglasu Radka Rozkovcová a Petr Kronika jsou mezi držiteli letošní ceny Vládního výboru pro zdravotně postižené za publicistické práce týkající se handicapovaných.

V Lichtenštejnském paláci v Praze si kolega z českobudějovického studia Petr Kronika převzal vyznamenání za pořad, který mapuje tvorbu překladu Bible pro neslyšící. „České překlady Bible, které používají slyšící, pro sluchově postižené nejsou dostatečné. Protože znakový jazyk je svébytný, musí se neslyšící učit češtinu jako cizí jazyk, podobně jako se my učíme například angličtinu,“ vysvětlil Petr Kronika, jeden z letošních nositelů ceny Vládního výboru pro zdravotně postižené za publicistickou práci v oboru. Jeho pořad o tvorbě video nahrávek, které obsahují pasáže Bible ve znakové řeči, si můžete poslechnout v našem audioarchivu.

Redaktorka Proglasu z olomouckého studia Radka Rozkovcová si cenu letos odváží za jeden díl z cyklu Kafemlýnek. Pořad nazvaný Vidět neviděné zpracovává téma rodinného života dvou nevidomých lidí, kteří na svět přivedou dítě bez zrakového handicapu.

Převzato z www.proglas.cz
 

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality